Zelfheling

Zelfheling is een capaciteit die we allemaal hebben……..
Dat hebben we op lichamelijk, maar ook op emotioneel gebied.

Lichamelijk trauma: je snijdt je, er vloeit bloed uit, er komt een korstje op dat er later ook weer afvalt = zelfhelend vermogen.

Dat vermogen hebben ook op emotioneel gebied, maar daar werkt het alleen anders.

Veel mensen beseffen onvoldoende dat we een prachtig zelfhelend systeem hebben. Alles is erop gericht om in balans te blijven. Raak je toch uit balans, dan zorgt je systeem er vaak automatisch voor dat je weer in evenwicht komt. Vaak, want soms kan het dat toch niet helemaal zelf en wordt er ook wat van jou verwacht.

Als een nare ervaring je uit balans brengt, dan leidt dat in eerste instantie tot een energieverstoring*, ergens in je lichaam. Pas als gevolg daarvan zal je een negatieve emotie ervaren. Die kun je voelen op de plek van die energieverstoring (bijvoorbeeld een dichtgeknepen gevoel in je keel bij verdriet). Hiermee geeft je systeem je een waarschuwing. Het wil dat je je emotie doorleeft, om weer helemaal in balans te komen. En als je weer in balans bent gekomen, dan ben je ervan af, van die gevoelens en emoties. Want die zijn dan niet meer nodig.

Noot: *Het energiesysteem waar deze verstoring in zit, kennen we uit de acupunctuur. Het maakt gebruik van een stelsel van 14 lichaamsmeridianen, waar levensenergie doorheen stroomt.

Waarschuwingen van je lichaam

Veel mensen doorleven hun emoties niet, soms al vele jaren niet. Hun systeem zal hen dan toch elke keer weer waarschuwingen gaan geven. En dat in een poging om hen tot het juiste inzicht te laten komen.  Om te doen wat nodig is om weer in balans te komen!

Emoties worden vaak niet toegelaten omdat die leiden tot onverdraaglijke gevoelens in het lichaam. Maar doe je dat niet, dan ga je ook lichamelijke klachten ontwikkelen, die later zelfs chronisch kunnen worden.

Zelfheling is een aangeboren capaciteit van je lichaam, dat het goed met je voor heeft. Het wil dat je jouw probleem oplost. Doe je dat niet, dan geeft het je steeds sterkere waarschuwingen, tot je eindelijk in actie komt.

Wil je jouw problemen graag oplossen, denk dan aan Touch4Emo, een emotietherapie. Voor de oplossing van emotionele problemen/trauma’s is het aan te raden een therapeut om hulp te vragen.
Maar je kunt Touch4Emo ook als zelfhulpmiddel gebruiken, om in te zetten als je je gestrest voelt. Hier vind je mijn handleiding