Zelfheling

Zelfheling is een capaciteit die we allemaal hebben……..
Dat hebben we op lichamelijk, maar ook op emotioneel gebied.

Lichamelijk trauma: je snijdt je, er vloeit bloed uit, er komt een korstje op dat er later ook weer afvalt = zelfhelend vermogen.

Dat vermogen hebben ook op emotioneel gebied, maar daar werkt het alleen anders.

Veel mensen beseffen onvoldoende dat we een prachtig zelfhelend systeem hebben. Alles is erop gericht om in balans te blijven en raak je toch uit balans, dan zorgt je systeem er vaak automatisch voor dat je weer in evenwicht komt. Vaak, want soms kan het dat toch niet helemaal zelf en wordt er ook wat van jou verwacht.

Als een nare ervaring je uit balans brengt, dan leidt dat in eerste instantie tot een energieverstoring*,  ergens in je lichaam. Pas als gevolg daarvan zal je een negatieve emotie ervaren, die je kunt voelen op de plek waar die energieverstoring zich voordoet (bijvoorbeeld een dichtgeknepen gevoel in je keel bij verdriet). Hiermee geeft je systeem je een waarschuwing: het wil dat je je emotie doorleeft, om weer helemaal in balans te komen. En als je weer in balans bent gekomen, ben je af van die gevoelens en emoties, want die zijn dan niet meer nodig.

Noot: *Het energiesysteem waar deze verstoring in zit, kennen we uit de acupunctuur. Het maakt gebruik van een stelsel van 14 lichaamsmeridianen, waar levensenergie doorheen stroomt.

Doe je dat niet -en veel mensen doen dat jarenlang niet-, dan zal je systeem jou toch weer elke keer die waarschuwingen gaan geven, om jou tot het inzicht te laten komen dat je maar beter het juiste kunt doen om weer in balans te komen! En blijf jij koppig en laat je die emoties niet toe (begrijpelijk, als je bedenkt dat die leiden tot die onverdraaglijke gevoelens in je lijf), dan ga je ook lichamelijke klachten krijgen, die later zelfs chronisch kunnen worden.

Zelfheling is een aangeboren capaciteit van ons lichaam, dat het goed met je voor heeft. Het wil dat je jouw probleem oplost en je lijf kan dan niet anders dan je steeds sterkere waarschuwingen geven, tot je eindelijk in actie komt.

Wil je het graag oplossen, dan kun je EFT inzetten, een methode waarmee je het zelfhelend vermogen van je lichaam aanmerkelijk kunt versnellen en je emotionele problemen kunt oplossen.