Tackel relatieproblemen

Relatieproblemen ontstaan vaak als beide partijen reageren vanuit oude emoties. Als emoties niet goed zijn verwerkt, kun je op bepaalde triggers onverwachts fel reageren. De ander begrijpt dit niet en jijzelf waarschijnlijk ook niet. EFT – Emotional Freedom Techniques – is een vorm van emotietherapie die jou kan helpen deze triggers weg te nemen en zonder ruzie weer oog te krijgen voor elkaar.

Hoe ontstaan relatieproblemen?

Aan het begin van je relatie laten jij en jouw geliefde het beste van jezelf zien. Het kost je dan weinig moeite – je wilt immers dat de ander je geweldig vindt. Na verloop van tijd kost het je steeds meer moeite om je goed voor te doen. Omdat dit tevens geldt voor je partner, beginnen jullie ook de minder prachtige kanten van elkaar te gaan zien. Deze minder leuke kanten kunnen gekoppeld zijn aan oude ervaringen met emoties die destijds niet goed zijn verwerkt. Je kunt dan getriggerd worden door verbale of non-verbale uitingen van de ander en je schiet uit je slof. Op zo een reactie zit je zelf ook niet te wachten, maar zo lang je deze problemen niet aanpakt, zal je ongetwijfeld vaker getriggerd worden. Zoals gezegd is bovendien de kans groot dat ook jouw partner rondloopt met onverwerkte emoties. Dan zullen jullie beiden baat hebben bij relatiebemiddeling in de vorm van de emotietherapie EFT.

Om een scheiding te voorkomen zullen jullie de relatieproblemen moeten oplossen. Emotietherapie kan een prettige hulp bij relatieproblemen zijn. Je kunt zo de oorzaken van jouw oude emotionele problemen, soms wel tientallen jaren oud, alsnog aanpakken. Zo word je naderhand niet meer getriggerd door oude pijnen. Hoe fijn is het als je op die manier oude negatieve overtuigingen over jezelf en over je partner overboord kunt zetten?

De behandeling

Het is wenselijk om jullie de eerste keer samen te zien. Jullie kunnen samen uitleggen waar relatieproblemen zijn ontstaan en welk gedrag bepaalde emoties oproept. Vervolgens behandel ik elk van jullie afzonderlijk en ervaren jullie welke effecten dat heeft op jullie omgang met elkaar.

Binnen een sessie is de behandeling drieledig: kloppen, concentratie en taal. Ik vraag je te kloppen op plekken die zijn bepaald op basis van de beginselen van acupunctuur. Door te kloppen wordt energie opgewekt. Vanaf deze plekken stroomt energie door je lichaamsmeridianen, waarin ergens een blokkade is ontstaan. Tegelijkertijd concentreer je je op de plek in je lichaam waar je de emotie voelt, want daar zit die blokkade. Dit kan bijvoorbeeld in je keel zijn of in je buik. Ook laat ik je enkele woorden en zinnen nazeggen, die deels voortkomen uit wat jij met mij hebt gedeeld over jouw klachten en deels uit mijn inzicht als therapeut. Je spreekt dan in feite je onderbewustzijn toe. Je zult merken dat de intensiteit van dat gevoel steeds meer afneemt en al snel een nulpunt bereikt. Erna zal je de emotie niet meer kunnen oproepen. Kijk hier maar eens naar een paar van de 187 recensies.

Na de individuele sessies doe ik nog eens een gezamenlijke sessie met jullie beiden. Zo start je de sessies gezamenlijk met mij als relatietherapeut en sluit je die ook als zodanig weer af. Met deze aanpak leer je meer over elkaars ingebakken emoties en komt ook nader tot elkaar. Een gedeelde positieve ervaring doet wonderen in het proces van je relatie redden.

Heb je voldoende vertrouwen gekregen en willen jullie samen de stap zetten om je relatieproblemen op te lossen? Voor het maken van een afspraak kun je mij bellen op 06-83227032 of een bericht te sturen via het contactformulier. Ik verwelkom jullie graag in mijn praktijk!

No Cure No Pay!

Bij behandelingen in mijn praktijk in Almelo of Zwolle.