Kanker

Wanneer je te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je wereld even op z’n kop. Je weet niet goed wat je te wachten staat en voelt je misschien erg angstig en machteloos – niet zo raar natuurlijk. Door middel van emotietherapie EFT kan ik, emotietherapeut Martin de Witte, jou helpen om de stressgevoelens rondom jouw ziekte te verminderen.
Want kanker en stress, dat is begrijpelijk maar een hoog stressniveau is niet nodig.

Waarom EFT?

Het is heel normaal dat je stress ervaart wanneer je de diagnose kanker krijgt. Je leeft met een (levens)gevaarlijke ziekte en kampt misschien nog met emoties uit het verleden die nog steeds of opnieuw de kop op steken. Een deel van deze stress zal blijven: het is nu eenmaal een enge situatie. Maar een teveel aan stress is slecht voor je immuunsysteem. EFT is een methode die in korte tijd jouw stressniveau aanzienlijk kan verlagen.
Deze emotietherapie is een lichaamsgerichte benadering gebaseerd op de beginselen van acupunctuur. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat door het lichaam energiebanen lopen die in geval van onverwerkte emotionele problemen of trauma geblokkeerd nog steeds geblokkeerd zijn.

De behandeling

De behandeling bestaat uit drie onderdelen. Allereerst het kloppen op bepaalde punten op je lichaam, die het begin zijn van lichaamsmeridianen, waar levensenergie doorheen loopt. Vervolgens concentreer je je op de plek waar de blokkade voelbaar is. Dit is de plek waar je jouw angst of een andere emotie voelt, bijvoorbeeld de keel of buik. Tot slot vraag ik je woorden en zinnen na te zeggen, afgeleid van wat jij mij hebt verteld over jouw situatie en op basis van mijn inzicht als emotietherapeut. Je spreekt zo in feite je onderbewustzijn toe. Doel is om de emotie die jij voelt bij een herinnering of gedachte snel te verlagen tot het nulpunt. Vaak zijn enkele behandelingen genoeg, waarbij per behandeling 1 of meer emotionele problemen worden verwerkt. Emotietherapie met EFT werkt dus snel en doeltreffend.

Tijd is kostbaar

Ik bied geen therapie tegen kanker. Jouw ziekte kan ik niet genezen. Wel ondersteunt EFT jou bij het genezingsproces. Dit is gebleken bij kankerpatiënten die ik eerder heb behandeld. Ook kan ik jou in een vroeg stadium van de kankerbehandelingen helpen om rustiger een chemokuur of operatie in de gaan. Als een patiënt gespannen de operatiekamer ingaat, zal deze ook weer gespannen uit de narcose ontwaken en verloopt het genezingsproces langzamer. Met emotietherapie ben je minder gestresst, wat niet alleen aangenaam is, maar ook je immuunsysteem helpt om de kanker beter te lijf te gaan.

Omgaan met kanker is heel moeilijk, ook al omdat die ziekte veel stress met zich meebrengt, die slecht is voor je herstel. Het is dus belangrijk dat jijzelf je goed verdiept in de mogelijkheden om die stress te verlagen. Als je kanker hebt, is tijd een kostbaar gegeven. Kies daarom een behandelmethode waarmee je jouw stressniveau snel kunt verlagen. Wat ik jou met EFT kan bieden is een snelle en effectieve aanpak. Zo raak je weer beter in balans en neemt je gevoel van machteloosheid af. De resultaten in deze 188 recensies laten zien dat in geval van tijdsdruk of lichamelijke zwakte het mogelijk is de sessie telefonisch of via beeldbellen te doen.

Wil je graag een eerste afspraak maken, of wil je wat meer informatie over de behandeling en mijn praktijk? Neem (bij voorkeur) gerust telefonisch contact met mij op door te bellen via tel. 0683227032 of een bericht sturen met het contactformulier. Ik sta je graag te woord.

No Cure No Pay!

Mocht ik je toch niet kunnen helpen, wat al moet blijken in de eerste behandeling, dan hoef je ook niets te betalen. En jij bepaalt of het geholpen heeft.

Ik wil je graag nog het volgende fantastische boek aanbevelen: Radicale Remissie van Dr. Kelly A. Turner. In dit boek besteedt zij uitgebreid aandacht aan 9 belangrijke factoren; factoren die door alle door haar geïnterviewde kankeroverlevers werden genoemd in hun eigen ziekteaanpak en volgens hen ertoe hebben geleid dat ze weer gezond werden.