2 breinen

We hebben een cognitief brein en een emotioneel brein. De eerste is die walnootvormige buitenste schil onder je schedel en die tweede ligt dieper en lager in je hoofd. Met je cognitieve brein kun je de dingen controleren en kun je plannen. Het emotionele brein heeft andere taken. Daarmee kun je voelen en het richt zich op overleven. Beide communiceren met elkaar. Werken ze samen, voel je je in balans, maar als ze een conflict hebben, voel jij je ongelukkig.

En wie is dan de baas? In het begin is dat vaak je cognitieve brein. Daarmee wil jij de controle blijven houden, voer jij de regie uit, beslis jij en blijf jij je lichaam in beweging zetten, soms tot het uiterste, ook al protesteert je lijf hevig.

Maar als jij beslissingen blijft maken die tegen jezelf ingaan, als je je gevoel en je emoties blijft negeren, als je niet luistert naar wat je lichaam je probeert te zeggen, dan zal je lichaam steeds meer gaan protesteren. De stress wordt te groot. Je kunt niet meer, je bent op, je wordt ziek. Je emotionele brein en je lichaam nemen het op dat moment over van je cognitieve brein! Hiermee grijpt jouw systeem in, tegen je eigen wil in, maar wel ter bescherming van jezelf, met als doel om je weer de kans te geven om te herstellen.

Met Touch4Emo hoeft het niet zover te komen. Daarmee worden de verstoringen in de energiedoorstroming door je lichaamsmeridianen opgeheven. Je kunt je emotionele problemen oplossen en er daarmee voor zorgen dat er weer balans komt tussen je verstand en je gevoel.