Wie ben ik?

Mijn rimpels duiden toch wel op enige levenservaring. Die heb ik voor een groot deel opgedaan in de bijna 40 jaar bij de Koninklijke Luchtmacht. Daar ben ik als luitenant-kolonel in 2011 met functioneel leeftijdsontslag gegaan.

In 2008 kwam ik toevallig in aanraking met EFT (Emotional Freedom Techniques). Meteen was ik sterk onder de indruk van de effectiviteit en efficiëntie van deze methode. Emotionele problemen en fysieke problemen die het gevolg zijn van stress, zijn gewoon snel en definitief op te lossen. Ik was verkocht…. Dít is wat ik na mijn werk bij de Luchtmacht wilde gaan doen! En ook heb gedaan, want sinds 2011 heb ik een eigen praktijk. In 2012 heb ik de ‘EFT-opleiding voor professionals’ bij NOVET gevolgd. Daarmee werd ik NOVET gecertificeerde EFT-behandelaar.

Door de jaren heen heb ik EFT wat vereenvoudigd, pas ik een veel vrijer taalgebruik toe bij wat ik mijn clienten laat nazeggen en heb ik een ademhalingstechniek toegevoegd. Daarmee is mijn behandeling een doorontwikkeling van EFT, die ik Touch4Emo noem.

Mensen willen gerustgesteld worden, serieus genomen worden en op een empathische manier benaderd worden. In de behandeling zijn mijn cliënt en ik gelijkwaardig. Maar in feite doet mijn cliënt het meeste werk. Ik ben alleen maar de katalysator die zijn/haar zelfhelend vermogen activeert.