Coaching vergoed?

Therapie vs Coaching

Therapie
Bij therapie worden je onverwerkte negatieve ervaringen uit het verleden behandeld, om je weer in balans te brengen, zodat je geen emotionele lading meer kunt ervaren bij het terugdenken aan die nare gebeurtenissen.

Coaching
Bij coaching wordt toekomstgericht gewerkt om je potentieel beter te kunnen benutten, om dingen vanuit een ander, breder perspectief te kunnen bekijken, wat je betere mogelijkheden geeft om je doelen te bereiken.

Overlap therapie en coaching

Onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden leiden vaak tot beperkende overtuigingen, zoals: dat kan ik toch niet, dat ben ik niet waard, dat durf ik niet.

Bij EFT bevestig ik je eerst in hoe slecht je je voelt en dat het normaal is dat je bepaalde beperkende overtuigingen hebt opgedaan (Dat voelt vaak veel beter dan wanneer iemand probeert om je positief te laten denken, terwijl je gevoel je toch heel wat anders vertelt).
Gaandeweg de behandeling ga je merken dat je verdriet of angst of boosheid minder wordt en pas ik de teksten die ik je laat herhalen aan door je een ander perspectief te bieden op wat er gebeurd is. Daardoor krijg je vrede met wat jou in het verleden is overkomen en word je niet meer belemmerd door negatieve emoties als je probeert om bepaalde dingen in je leven te bereiken. Je gaat positiever over jezelf denken, met meer zelfvertrouwen en durft weer dingen te ondernemen.

Conclusie

Met EFT pas ik therapie én coaching toe.

Vergoeding

Zorgverzekeraars geven geen (gedeeltelijke) vergoeding van mijn behandelingen. Maar werkgevers hebben vaak een aanzienlijke post in hun begroting opgenomen voor de coaching van hun personeel.

Denk jij dat mijn coaching jou kan helpen, vraag dan personeelszaken van jouw werkgever naar de mogelijkheid om mijn behandelingen te vergoeden.

Zakelijk tarief is €120,– per uur.