Coaching vergoed?

Therapie vs Coaching

Therapie
Bij therapie worden je onverwerkte negatieve ervaringen uit het verleden behandeld, om je weer in balans te brengen, zodat je geen emotionele lading meer kunt ervaren bij het terugdenken aan die nare gebeurtenissen.

Coaching
Bij coaching wordt toekomstgericht gewerkt om je potentieel beter te kunnen benutten, om dingen vanuit een ander, breder perspectief te kunnen bekijken, wat je betere mogelijkheden geeft om je doelen te bereiken.

Overlap therapie en coaching

Onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden leiden vaak tot beperkende overtuigingen, zoals: dat kan ik toch niet, dat ben ik niet waard, dat durf ik niet.

Bij Touch4Emo bevestig ik je eerst in negatieve gevoelens en dat het normaal is dat je bepaalde beperkende overtuigingen hebt opgedaan (Dat voelt vaak veel beter dan wanneer iemand probeert om je positief te laten denken, terwijl je gevoel je toch heel wat anders vertelt).
Gaandeweg de behandeling ga je merken dat je verdriet of angst of boosheid minder wordt en pas ik de teksten die ik je laat herhalen aan door je een ander perspectief te bieden op wat er gebeurd is. Daardoor krijg je vrede met wat jou in het verleden is overkomen en word je niet meer belemmerd door negatieve emoties als je probeert om bepaalde dingen in je leven te bereiken. Je gaat positiever over jezelf denken, met meer zelfvertrouwen en durft weer dingen te ondernemen. Oude overtuigingen die niet goed werken, kunnen veranderd worden in nieuwe, die je wel ondersteunen in wie je wilt zijn.

Conclusie

Met Touch4Emo pas ik therapie én coaching toe.

Vergoeding

Werkgevers hebben vaak een aanzienlijke post in hun begroting opgenomen voor de coaching van hun personeel.

Denk jij dat mijn behandelingen jou kunnen helpen, vraag dan personeelszaken van jouw werkgever naar de mogelijkheid om mijn behandelingen te vergoeden onder de noemer coaching.

Zakelijk tarief is €135,– per uur.