Wat is Touch4Emo

Touch4Emo (EFT+) is een behandelmethode om snel en grondig emotionele problemen op te lossen.

Als je daar nog nooit van gehoord hebt, krijg je de neiging om meteen te zeggen: ‘Dat kan niet…. Dat is te mooi om waar te zijn!’ Je denkt dat, omdat de gangbare manier is om naar een psycholoog/psychotherapeut te gaan. En met praatsessies kun je maanden of jaren zoet zijn.

Maar praten alleen is vaak niet genoeg om emotionele problemen/trauma’s op te lossen. Want je herkent het denk ik wel: op het moment dat je die goede, zinvolle adviezen wilt uitvoeren, blokkeer je. Iets in je lichaam zegt: ‘Ho, tot hier en niet verder!’ Je krijgt angst en je wilt het wel, maar je kunt het gewoonweg niet! Je lichaam houdt je tegen.

Wil je naar de echte kern van je probleem gaan? Wil je je gevoelens veranderen? Dan zal je een lichaamsgerichte methodiek moeten toepassen. Touch4Emo is zo’n methode, die uitgaat van een ander werkingsmechanisme. Die is gebaseerd op de beginselen van de acupunctuur, met lichaamsmeridianen waar levensenergie doorheen loopt. Omdat een emotioneel aangrijpende gebeurtenis een blokkade veroorzaakt in de doorstroom van die levensenergie, moet die opgelost worden. Die blijft aanwezig zolang je het probleem niet goed weet te verwerken. Met Touch4Emo kunnen zulke blokkades, ook al zijn die al tientallen jaren oud, nog steeds snel worden opgelost. In deze compilatie staan 188 recensies die mijn cliënten over hun ervaringen naderhand weer op mijn FB pagina hebben geschreven.

Touch4Emo is mijn doorontwikkeling van EFT (Emotional Freedom Techniques). Het EFT-deel heb ik enigszins vereenvoudigd, terwijl ik coaching eraan heb toegevoegd, met taalgebruik dat ik afstem op de gevoelens van mijn client. Ook heb ik aan het eind van elk ‘kloprondje’ een ademtechniek toegevoegd, zodat mijn client goed in de rust kan komen. Met deze aanpassingen is Touch4Emo nog effectiever dan EFT.