Wat doe ik?

Vier onderdelen vormen de techniek van Touch4Emo

Het is de combinatie van onderstaande vier onderdelen die de techniek zo effectief maakt.

1. Kloppen om energie op te wekken

Het eerste onderdeel is het kloppen op acupunctuurpunten* op je lichaam (zie de plaatjes). Hierdoor wordt energie opgewekt, vergelijkbaar met het tegen elkaar slaan van twee vuurstenen. Want ook dat levert energie op (in de vorm van een vonk).

Die energie gaat vervolgens door je lichaamsmeridianen en treft ergens op de energie-verstoring die zich in je lichaam heeft vastgezet. Deze is ontstaan toen die nare gebeurtenis uit je verleden je uit balans heeft gebracht. En die verstoring kun je ook voelen! Het is de plek waar je de negatieve emotie voelt in je lichaam. Bijvoorbeeld een dichtgeknepen gevoel in je keel bij verdriet.

Noot *: De acupunctuur gaat uit van een energiesysteem met 14 lichaamsmeridianen, waar levensenergie doorheen loopt. Acupunctuurpunten op onze huid zijn de toegangspunten tot die lichaamsmeridianen.

2. Concentratie

Ik laat je je concentreren op die plek waar je de emotie voelt, laat je met je aandacht daar naartoe gaan. Daardoor maak je gebruik van gedachtekracht. Die kracht kan heel sterk zijn, met bijzondere resultaten. De vuurloop is een voorbeeld. Daarbij kun je lopen op gloeiend hete kolen, zonder je voeten te branden. Of het placebo-effect bij het testen van medicijnen. Daarbij treden geneeskundige resultaten op bij mensen die denken dat ze een echt medicijn krijgen, maar in werkelijkheid slechts een placebo hebben gekregen;

3. Nazeggen van woorden over je ervaring / coaching

Tenslotte laat ik je zinnen nazeggen. Voor een deel zijn die afgeleid van wat je mij al over je emotionele probleem hebt verteld. Voor een ander deel voeg ik nog andere zinnen toe. Daarmee laat ik je tegen je onderbewustzijn praten, dat geruststellen. Daarnaast geef ik je ook woorden die je een beter alternatief kunnen bieden voor jouw in je verleden gevormde (vaak negatieve) overtuigingen (coaching).

4. Ademhalingsoefening

Ademhalingsoefeningen activeren je parasympathische zenuwstelsel, dat deel van je autonome zenuwstelsel dat zorgt voor ontspanning en herstel, als reactie op de geactiveerdheid van je lichaam door stress.

Resultaat:

De combinatie van kloppen, concentreren, mij nazeggen en de ademhalingsoefening leidt tot het gewenste resultaat. Het zorgt ervoor dat de intensiteit van het vervelende gevoel in je lijf steeds minder wordt, tot je niets meer voelt.

En heel bijzonder: het zal je dan ook niet mee lukken om die negatieve emotie op te roepen! Als je daarna ook nog alle andere negatieve emoties rond die nare gebeurtenis zo verwerkt, is je emotionele probleem opgelost. Je kunt terugdenken aan die gebeurtenis zonder nog enige negatieve emotie te ervaren. Wil je nog een paar van de 188 recensies van anderen lezen?