Wat is EFT

EFT (Emotional Freedom Techniques) is een behandelmethode om snel en grondig emotionele problemen op te lossen.

Als je daar nog nooit van gehoord hebt, krijg je de neiging om meteen te zeggen: ‘Dat kan niet…. Dat is te mooi om waar te zijn!’ Je denkt dat, omdat de gangbare manier is om naar een psycholoog/psychotherapeut te gaan. En met praatsessies kun je maanden of jaren zoet zijn.

Maar praten alleen is vaak niet genoeg om emotionele problemen/trauma’s op te lossen. Want je herkent het denk ik wel: op het moment dat je die goede, zinvolle adviezen wilt uitvoeren, blokkeer je. Iets in je lichaam zegt: ‘Ho, tot hier en niet verder!’ Je krijgt angst en je wilt het wel, maar je kunt het gewoonweg niet! Je lichaam houdt je tegen.

Wil je naar de echte kern van je probleem gaan? Wil je je gevoelens veranderen? Dan zal je een lichaamsgerichte methodiek moeten toepassen. EFT is zo’n methode, die uitgaat van een ander werkingsmechanisme. Die is gebaseerd op de beginselen van de acupunctuur, met lichaamsmeridianen waar levensenergie doorheen loopt. Omdat een emotioneel aangrijpende gebeurtenis vaak een blokkade veroorzaakt in de doorstroom van die levensenergie, moet die opgelost worden. Die blijft aanwezig zolang je het probleem niet goed weet te verwerken. Met EFT kunnen zulke blokkades, ook al zijn die al tientallen jaren oud, nog steeds snel worden opgelost. In deze compilatie staan 188 recensies die mijn cliënten over hun ervaringen naderhand weer op mijn FB pagina hebben geschreven.

Naar eigen inzicht heb ik de aangeleerde EFT-methode aangepast door in de behandeling veel meer gebruik te maken van de Nederlandse taal, met woorden die vooral zijn afgeleid van wat mijn cliënt mij vooraf al heeft verteld over zijn/haar problematiek. Doel daarvan is om hem/haar beter bij zijn/haar emoties en gevoelens te brengen, een belangrijke voorwaarde voor goede resultaten. Bovendien heb ik de methode uitgebreid met een korte ademhalingsoefening en het uitstralen van gevoelens van liefde naar hem-/haarzelf of iemand anders, helemaal afhankelijk van de situatie.