Word een ex-pestslachtoffer!

Een verleden als pestslachtoffer kan zich jaren later nog steeds manifesteren in jouw leven. De herinnering aan het pestgedrag roept sterke emoties op van onveiligheid, angstigheid, verdriet, woede en eenzaamheid. EFT – Emotional Freedom Techniques – is een vorm van lichaamsgerichte emotietherapie die jou snel van jouw trauma na pesten afhelpt.

De schade na pesten

Mensen die langdurig gepest zijn, hebben in een bijna continue periode van onveiligheid geleefd. In die periode is angst een zeer aanwezige emotie. Sterke angst ervoer je in een daadwerkelijke pestsituatie, maar ook in een relatief veilige omgeving was deze (sociale) angst aanwezig. Deze angst leidt vaak tot bepaalde overtuigingen, bijvoorbeeld de gedachte dat je niet goed genoeg bent. Want waarom zou je anders zo behandeld worden?

Kunnen kleine impulsen jou nog steeds sterk raken en je doen denken aan jouw rol als slachtoffer van pesten? Voel je je dan direct angstig, verdrietig, boos, eenzaam of waardeloos? Heb je nog steeds het gevoel niet goed genoeg te zijn, en lijkt het onbereikbaar om ooit van die nare gevoelens af te komen? Bedenk dat dit waarschuwingen zijn van je lichaam, dat snakt naar balans en wil dat je in actie komt!

De methodiek

Je bent vroeger gepest, misschien wel lang geleden en kunt daar nog steeds emotioneel door worden. Weet dan dat er sindsdien nieuwe methodes zijn ontwikkeld om met deze negatieve emoties af te rekenen. Vanuit mijn professionele achtergrond weet ik wat het is om gepest te worden. Ik maak gebruik van de methode EFT om kinderen en volwassen te laten beseffen dat die belangrijke pestgedachte, ‘ik ben niet goed genoeg’, is ingegeven door het gedrag van anderen. Kinderen kunnen immers wreed zijn en onderlinge rangordes ontstaan als vanzelf. Kinderen die onderaan die rangorde leven, lopen grote kans om gepest te worden.

Je bent gepest als kind en dat heeft je schade toegebracht. Maar onder dat pestslachtoffer zit iemand die helemaal oké is; gewoon een mens met beperkingen. Met emotietherapie kunnen die beschadigingen snel en definitief hersteld worden. EFT is een lichaamsgerichte methodiek gebaseerd op de beginselen van acupunctuur. Doel is om het nare gevoel bij de herinnering tot een nulpunt te brengen. Als je geen negatieve emoties meer kunt oproepen rondom die vroegere pestincidenten, zal ook jouw overtuiging over jezelf veranderen en kom je tot de conclusie dat je wel degelijk de moeite waard bent.

Heb je nog steeds een trauma door pesten en wil je hier eindelijk korte metten mee maken? Ik help jou via EFT om weer van het leven te genieten zonder belemmerende emoties. Na 1 of 2 behandelingen zijn we vaak al klaar. Kijk maar eens bij deze 168 recensies. Voor het maken van een afspraak kun je mij bellen op 06-83227032. Het is echter ook mogelijk om een bericht te sturen via het contactformulier. Ik sta je graag te woord!

No Cure No Pay!

Bij behandelingen in mijn praktijk in Almelo of Zwolle.