Wat is EFT?

EFT (Emotional Freedom Techniques) is een behandelmethode om snel en grondig emotionele problemen op te lossen.

Als je daar nog nooit van gehoord hebt, krijg je de neiging om meteen te zeggen: ‘Dat kan niet…. Dat is te mooi om waar te zijn!’ Want de gangbare manier is om naar een psycholoog/psychotherapeut te gaan, met praatsessies waar je maanden of jaren zoet mee kunt zijn.

Maar praten alleen is vaak niet genoeg om emotionele problemen/trauma’s op te lossen. Je herkent het denk ik wel: op het moment dat je die goede, zinvolle adviezen wilt uitvoeren, blokkeer je. Iets in je lichaam zegt: ‘Ho, tot hier en niet verder!’ Je krijgt angst en je wilt het wel, maar je kunt het gewoonweg niet! Je lichaam houdt je tegen.

Om naar de echte kern van het probleem te gaan en je gevoelens te kunnen veranderen, zal je ook een lichaamsgerichte methodiek moeten toepassen. EFT is zo’n methode, die uitgaat van een ander werkingsmechanisme, gebaseerd op de beginselen van de acupunctuur, met lichaamsmeridianen waar levensenergie doorheen loopt. Door een emotioneel aangrijpende gebeurtenis kan een blokkade ontstaan in de doorstroom van die levensenergie, die aanwezig blijft als je het probleem niet goed hebt kunnen verwerken. Met EFT kunnen zulke blokkades, ook al zijn die al tientallen jaren oud, nog steeds snel worden opgelost. In deze compilatie staan 187 recensies die mijn cliënten over hun ervaringen naderhand weer op mijn FB pagina hebben geschreven.