Martin

Ik ben Martin de Witte en woon in Almelo.

Mijn levenservaring komt niet uit de therapeutische hoek. Ik heb bijna 40 jaar bij de Koninklijke Luchtmacht gewerkt en ben als luitenant-kolonel in 2011 met functioneel leeftijdsontslag gegaan.

In 2008 kwam ik toevallig in aanraking met EFT (Emotional Freedom Techniques), waarbij ik sterk onder de indruk raakte van de effectiviteit en efficiëntie van deze interventietechniek om emotionele problemen en stressgerelateerde fysieke problemen definitief op te lossen. Sinds 2011 heb ik een eigen praktijk. In 2012 heb ik de ‘EFT-opleiding voor professionals’ gevolgd bij Novet (Nederlandstalig Opleidingsinstituut Voor EFT-Toepassingen) en sindsdien ben ik NOVET gecertificeerde EFT-behandelaar. Bij NOVET ben ik sinds enkele jaren medebestuurslid.

Ik noem mij nu Martin de Witte – Emotietherapeut. Met deze therapie heb ik ook mijn eigen oude emotionele ballast kunnen opruimen en de daarmee verbonden stress kunnen afbouwen. Ik besefte dat je zo op een eenvoudige manier duidelijk meer invloed kunt nemen op je eigen leven, wat mij meer zelfvertrouwen gaf.

Mensen willen gerustgesteld worden, serieus genomen worden en op een empathische manier benaderd worden. In de behandeling zijn mijn cliënt en ik gelijkwaardig. In feite doet mijn cliënt het meeste werk en ben ik alleen maar de katalysator die zijn/haar zelfhelend vermogen in werking stelt.