Angst bij paragliden

ParaglidingIn 2006 begon ik met paragliden in de bergen. Echter heb ik in 2007 en in 2008 bij de start mijn enkels gebroken. Dit leverde later startangst op. Ik wilde heel graag goed leren vliegen, maar het starten van de berg werd een obstakel. Alsmaar zag ik de lange revalidatieperiode voor me. (als fanatiek hardloper is niet lopen een ramp!) Daarnaast voelde ik mij zo’n klungel af en toe, als ik fouten maakte bij de start, wat nog meer stress en fouten opleverde.Toen Martin iets vertelde over zijn werk, dacht ik niet meteen dat hij me zou kunnen helpen. Ik was wel nieuwsgierig en dacht: Geef het een kans! Aldus gedaan. Het consult verliep prettig, hoewel het niet fijn is om weer in die spanning te duiken. Maar onder begeleiding van Martin verliep dit kort en krachtig. Het resultaat kon ik weken later merken tijdens mijn vakantie half mei. Het mooie is echter dat ik zelf niet in de gaten had, dat het geholpen heeft. Mijn partner zei na een paar dagen: Roos, je bent een stuk relaxter tijdens de startfase, ook als het mis gaat! Dan raak je niet meer in over-stress, maar probeer je het gewoon opnieuw.Martin, dank je wel voor je bereidheid mij te helpen. Gelukkig kan ik nu zonder in de stress te schieten mijn passie verder ontwikkelen en veilig starten en paragliden.
Roos Knijnenburg

Vervolgbehandeling.

Paragliding 2Na deze positieve ervaring heeft Roos mij opnieuw gebeld, nu met de vraag of ik haar kon afhelpen van twee andere angsten die samenhingen met haar paragliden.Ze had moeite om in te schatten of ze wel voldoende hoogte had om terug te vliegen naar haar landingsplaats en om de hoogte in te schatten tot de bomen onder haar. Angst zorgde er dan voor dat ze onjuiste beslissingen nam. Na de behandeling is ze weer gaan vliegen en hieronder staat hoe ze de resultaten heeft ervaren.”Inmiddels weer veilig geland. De behandeling was net als de eerste succesvol. Ik maakte nog steeds mijn foutjes, heb 1 x zelfs ongelooflijk mazzel gehad, maar bleef kalm, wat mijn redding waarschijnlijk was. Hierdoor heb ik kunnen leren, die fout overkomt me niet meer. Heel fijn om paniekloos te kunnen vliegen. Nog wel gezonde bibbers, maar die houden me alert.
Ik heb verschillende mensen verteld over jouw behandeling, wat het mij helpt. Het is echter een mannenwereld en angst toegeven hoort daar niet bij. En al helemaal niet dat je daar hulp bij zou kunnen vragen.
Je zit wel in mijn gedachten, Martin. Dus als zich iets voordoet, waarbij ik denk dat jouw hulp iets toevoegt, zal ik het roepen!Ik kom je vast weer tegen!Dank je wel en groet,
Roos”
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *