Kuitpijn door een vernedering

Voorgeschiedenis:
Al meer dan twintig jaar werkte ik in de bouw en had daarom veel beweging. Door de crisis raakte ik mijn baan kwijt en kwam in een atelier terecht waar ik professioneel werk doe aan elektrotechnische installaties maar daarbij sta ik veel stil. Door het stilstaan kwam ik in een half jaar 5 kg aan. Omdat ik wou afvallen ging ik op gymles in groepsverband. Daar speelde mijn pijnlijke linkerkuit weer op. KuitpijnOp één plek in mijn linkerkuit zit pijn en ik moet steeds oppassen deze niet te belasten. Springen gaat sowieso niet meer. Dat heb ik nu al heel lang.Introductie Acutaptuur:
Martin de Witte vertelt helder en bondig hoe de acutaptuur ontstaan is en hoe hij er ingegroeid is naar een eigen praktijk. Het blijkt dat er verbluffende resultaten mee gehaald zijn. In Amerikaanse benaming heet het: “Emotional Freedom Techniques”, kortaf EFT. Hiervoor heeft hij het boekje: “Succesverhalen” samengesteld. Maar het meeste succes is voor de leek toch het zelf kunnen aanschouwen en ondervinden van een persoonlijke behandeling. Daarom ging ik naar een info-avond over deze EFT.

Mijn eigen behandeling:
Als ik onder begeleiding van Martin naar de pijnplek ga in mijn linkerkuit kom ik een trauma tegen uit mijn kindertijd toen ik twaalf jaar oud was, nu dus 40 jaar geleden. Ik herinner me dat ik bij de Rode Valken, een soort scouting maar dan van de socialisten, met een bal onderuit werd geschopt door een grote kerel. Ik werd letterlijk met een keihard schot door de bal tegen mijn linkerkuit tegen de grond geschopt. Ik smakte tegen de grond en ook dat deed pijn. Er werd door de omstanders hartelijk gelachen. Niemand hielp me overeind. Als ik nu met mijn gevoel dieper in dat moment van toen ga, voelde ik me in de steek gelaten en voelde me eenzaam. Dat resulteerde ook in psychische pijn. Nu uitte deze pijn zich rond de hartstreek. Ook daar schonk Martin aandacht aan, begeleidde dit op een vakkundige manier en na tien minuten was de pijn in mijn linkerkuit weg, maar ook de pijn bij mijn hart was weg!
Sterker nog, nu kon ik er eindelijk hartelijk om lachen omdat mijn pijn weg was maar zij die me toen 40 jaar geleden niet hielpen en me dus in de steek lieten getuigden van geestelijke armoede en gebrek aan empathie. Ik heb medelijden met zulke mensen……

Guido Van Stappen

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *