Jongeman met paniekaanvallen

Jongeman met paniekaanvallenNa een periode van 3 jaar, gekenmerkt door ziekte, sterfgevallen, geboorte van mijn zoon en stress op het werk, kreeg ik last van lichamelijke klachten.Plotseling kreeg ik steken op mijn borst, linkerarm, benauwd en hevige hartkloppingen. Hiervoor heb ik in het ziekenhuis gelegen en werd lichamelijk helemaal onderzocht. Uit de onderzoeken bleek dat er eigenlijk lichamelijk niets aan de hand was. Hierdoor gerustgesteld ging ik weer aan het werk, op een zeesleepboot. Met als gevolg dat de klachten weer hevig terug kwamen. De ambulance heeft mij twee keer van boord gehaald.

Na een periode van ongeveer 2 maanden werd ik doorgestuurd naar de arbo-psycholoog. Ik was het er niet echt mee eens, want ik mankeerde geestelijk niets, hooguit een beetje oververmoeid. Daar aangekomen bleek dat ik last had van paniekaanvallen. Wat ik natuurlijk lacherig van de hand wees, want ik ben helemaal geen angstig of paniekerig type. Na mijn situatie van de laatste jaren uitgelegd te hebben, kreeg ik als antwoord: “Vindt u het raar dat u klachten heeft…?” Na ongeveer 12 bezoeken bij de psycholoog begreep ik wat paniekklachten waren en hoe ik er mee om moest gaan, maar verdwijnen deden zij niet.

Na bijna een jaar thuis te hebben gezeten met deze klachten, wat ook grote invloed had op de thuissituatie en dit niet ten goede, heb ik contact gezocht met Martin. Martin had mijn moeder begeleid tijdens haar ziekte (alvleesklierkanker), tot aan haar sterfbed aan toe. Zij heeft hier veel baat bij gehad. Een afspraak was snel gemaakt. Tijdens de eerste sessie merkte ik al gauw dat EFT wel degelijk werkte. Ik heb mij er ook toen volledig voor opengesteld. Na ongeveer 3 sessies merkte ik al duidelijke verschillen: de paniekaanvallen namen af. Als ik dan een aanval had, kon ik Martin dag en nacht bellen. En dat werkte wonderbaarlijk goed. Bij sessie 5 zijn we er achter gekomen wat het werkelijke probleem was, dat de klachten veroorzaakte. Hier zijn we op verder gegaan en bij sessie 6 waren de klachten volledig verdwenen.

Tot slot. Als ik nu een paniekaanval voel aankomen, klop ik deze, met de door Martin geleerde technieken, zelf weg. Dit gebeurt heel sporadisch, alleen in periodes van veel stress.

Mijn vriendin is ook onder behandeling van Martin. Haar verhaal zal later volgen.

Bedankt Martin,
Martijn

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *